Raiola uit onvrede over De Ligt-transfer: 'Ajax wilde meer dan afgesproken'

Raiola uit onvrede over De Ligt-transfer: 'Ajax wilde meer dan afgesproken'

Gepubliceerd: dinsdag 31 december 2019 om 19:35di 31-12-2019 om 19:35

Topmakelaar Mino Raoila geeft aan dat Ajax de overeengekomen afspraken rondom de transfersom van Matthijs de Ligt niet is nagekomen. De verdediger maakte de overstap naar Juventus, maar dat ging volgens zijn zaakwaarnemer niet zonder slag of stoot.

"Ik wil er niet meer te veel over kwijt, het belangrijkste is dat Matthijs gelukkig is", begint Raiola in een uitgebreid interview met Voetbal International over de situatie. "Een jaar eerder kon Matthijs al naar Juventus, Ajax vroeg hem te blijven, toen zijn er bepaalde afspraken gemaakt. Maar door de transfer van Frenkie de Jong naar Barcelona, waar een topbedrag uit rolde, wilde Ajax ineens veel meer dan wat was afgesproken. Wat me het meest frustreert, is dat dit over de rug van Matthijs is gegaan."

Raiola geeft aan niets tegen Edwin van der Sar of Marc Overmars te hebben, maar hij is nog steeds boos over de situatie waarin De Ligt destijds terechtkwam. "Ik ben soms keihard, maar ik heb nog nooit iets beloofd wat ik niet ben nagekomen. Ik heb absoluut niets tegen Overmars of Van der Sar, maar ik vind: op dit niveau moet je zaken kunnen doen over de telefoon. Of de boosheid is bekoeld? Dat zou wel moeten, maar… het verdiende niet de schoonheidsprijs."

Geld
Het geld beïnvloedde de keuze van de verdediger uiteindelijk niet, zo weet Raiola. "Uiteindelijk kwam Matthijs terug bij zijn eerste keuze Juventus. Hij werd heel even van zijn à propos gebracht door de interesse van PSG, Barcelona en andere clubs. Matthijs werkt bij Juventus met louter topverdedigers om uiteindelijk zelf de beste verdediger ter wereld te worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws