Pijnlijk moment: NAC ontslaat trainer op Oudjaarsdag, dochter reageert woedend

Pijnlijk moment: NAC ontslaat trainer op Oudjaarsdag, dochter reageert woedend

31-12-2019 17:43

NAC Breda heeft dinsdagochtend zijn trainer Ruud Brood op straat gezet. De club staat op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse en dat was niet genoeg voor het bestuur van NAC. De dochter van de ontslagen coach reageerde echter furieus.

NAC staat na twintig speeldagen op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie, de Nederlandse tweede klasse. De achterstand op leider Cambuur bedraagt al elf punten, maar de club uit Breda doet volop mee voor promotie naar de Eredivisie en won haar laatste twee wedstrijden. Toch kwam er vlak op Oudjaarsdag een einde aan de samenwerking met Brood.

De dochter van de ontslagen trainer was daar niet mee opgezet en reageerde furieus. 'Met die twee directeuren viel ook niet te werken vanaf het begin, heb alles meegekregen binnen de deuren dus dit zeg ik niet zomaar', klinkt het op Facebook in een bericht, dat ondertussen alweer is verwijderd.

'Je hebt het lang uitgehouden met ze, iets wat ik niet zou kunnen, respect. Spelers gehaald door hen zonder dat je mocht meebeslissen en alles wat jij aangaf werd van tafel geveegd. En dan vinden ze het gek dat er zo'n resultaat wordt behaald. Wat moet je met zulke spelers die niet eens kunnen samenwerken met elkaar en dus ook niet als team kunnen opereren.'