Van Damme heeft maar één wens voor 2020: Opnieuw tussen de palen staan

Van Damme heeft maar één wens voor 2020: "Opnieuw tussen de palen staan"

31-12-2019 17:09

Miguel Van Damme heeft maar één wens voor 2020: opnieuw doelman worden. De onfortuinlijke Van Damme kreeg afgelopen jaar voor de tweede keer de harde diagnose van leukemie, maar is weer op weg om de ziekte te verslaan.

"Ik had gedacht dat het nooit zou terugkomen", vertelde de Cercle-doelman aan Sporza. "Ik had er zelfs nooit bij stilgestaan. Maar mijn wereld stortte voor de tweede keer in. En nu kwamen ze met een stevige sloophamer langs. Ik heb diep gezeten. Het was zwaarder dan vorige keer. maar ik geef nooit op. In het begin probeerde ik nog fit te blijven, maar na een tijd lukt dat niet meer omdat je afgemat bent door de behandelingen. Daar is niet veel aan te doen. Gewoon rusten en hopen dat het snel voorbijgaat."

Toch kreeg Van Damme ook goed nieuws. Er was een geschikte stamceldonor gevonden en de transplantatie sloeg aan. "Dat is een heel grote stap in de goede richting. Ik hoop dat het zo blijft. Ik voel me ook elke week beter worden. Ik kan langzaam ook weer wat sporten en dat voelt heel goed. Ik wil realistisch blijven, maar ik hoop in februari weer naar Cercle te gaan. Dit seizoen hangt ervan af hoe snel ik revalideer, maar ik hoop volgend jaar zeker weer tussen de palen te staan."

Cercle Brugge beleeft ondertussen wel een moeilijk seizoen in de Jupiler Pro League. De Vereniging bengelt onderaan de rangschikking. "We staan 6 punten achter met nog 9 matchen te gaan. Eén keer winnen en het kan snel gaan. Ik ben ervan overtuigd dat het Cercle nog zal lukken", besloot Van Damme.