VP 11, de linksback: Kilometervreter, laatbloeier en verrassing

VP 11, de linksback: Kilometervreter, laatbloeier en verrassing

31-12-2019 15:45 Laatste update: 20:30
14

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen Na de doelmannen, is het nu de beurt aan de linksbacks.

Kristof D’Haene – KV Kortrijk
D’Haene is op zijn 29e helemaal ontpopt bij KV Kortrijk. De linksback bestrijkt de volledige linkerflank bij De Kerels en is een constante dreiging. In de competitie scoorde D’Haene een belangrijk (én knap) doelpunt tegen RSC Anderlecht. Hij gaf ook twee assists in de Jupiler Pro League.

Ritchie De Laet – Antwerp
De Laet heeft er een wisselvallige carrière in Engeland opzitten. De verdediger werd ooit gezien als een groot talent bij Manchester United en laat nu bij Antwerp zien nog steeds over veel kwaliteiten te beschikken. Van nature een rechtsback, maar onder Bölöni speelt hij verrassend beresterk op de linkerflank.

Milad Mohammadi – KAA Gent
De Iranees kwam transfervrij over van Akhmat Grozny en begint op stoom te komen bij de Buffalo’s. Speelde tot nu toe elf wedstrijden in de competitie, maar bestreek al een pak kilometers. Maakt ook indruk met zijn snelheid en onverzettelijkheid. Op het WK wilde de Iranees bijna iets acrobatisch doen tegen Spanje, een trucje om in de toekomst bij KAA Gent toch te proberen?

Nicolas Gavory – Standard Luik
Gavoy werd voor zo’n 3 miljoen overgenomen van FC Utrecht en is tot nog toe een behoorlijke aankoop gebleken. De Franse flankverdediger speelt bijna alles en gaf in de competitie al drie assists voor de Rouches. Met zijn 24 jaar is er zeker ook nog groeimarge voor Gavory.