Clement over 'slechtste match in 2019' van Club: Die ploeg, dat was niet normaal

Clement over 'slechtste match in 2019' van Club: "Die ploeg, dat was niet normaal"

31-12-2019 11:39
9

Philippe Clement is ongetwijfeld dé Belgische trainer van 2019. Met KRC Genk veroverde hij aan de hand van knap voetbal de landstitel, waarna hij ook Club Brugge naar hoge toppen stuwde. Toch speelt Club (bij uitzondering) ook wel eens een slechte wedstrijd. Neem nu die knokpartij tegen LASK Linz in de voorrondes van de Champions League.

Uiteindelijk won Club in Oostenrijk met 0-1, maar het voetbal was niet om aan te zien. "Ik weet nog dat ik een paar dagen voor de wedstrijd Vormer, Vanaken en Mignolet bij mij in het bureau riep", doet Clement het verhaal in Het Laatste Nieuws. "Ik liet hen beelden zien van Linz - die ploeg, dat was niet normaal: de bal naar voren schoppen en in duel gaan. Het kwam erop neer dat we alles waarop we twee maanden hadden getraind, moesten vergeten, en voor één keer, tja..."

Soms breekt nood wet, zeg maar. "De Pozuelo van mijn eerste drie, vier maanden bij Genk had bij wijze van spreken geweigerd om te spelen", legt Clement zelf de link met zijn periode in Genk. "Die had gezegd: 'Daar hebben wij de kwaliteiten niet voor, coach.'  Uren heb ik over voetbal gediscussieerd met 'Pozo' - discussies van soms twee, drie uren aan een stuk", herinnert de trainer zich.

"Pozuelo is een gevoelsmens. Hij zei daarom vaak over een welbepaalde tactiek: 'We zullen ons daar niet goed bij voelen.' Nu nog - hij stuurt me soms berichtjes nadat hij een match van Club heeft gezien om te zeggen 'dat of dat had anders en beter gekund'", besluit Clement. Overigens doet LASK het dit seizoen uitstekend Europees. In de Europa League heeft het zich verzekerd van een ticket voor de knock-out-fase.