Nainggolan haalt 'Team of the Decade' in Serie A en blinkt naast Pirlo en Hamsik

Nainggolan haalt 'Team of the Decade' in Serie A en blinkt naast Pirlo en Hamsik

31-12-2019 09:02
2

We zijn aanbeland aan de laatste dag van dit decennium. Voor Goal is dat het ideale moment om terug te blikken op de beste spelers uit de Bundesliga en de Serie A van de voorbije tien jaar. Eén landgenoot krijgt een onderscheiding: Radja Nainggolan.

In het 'Team of the Decade' van de Serie A heeft het Britse magazine een plekje vrij op het middenveld voor Nainggolan. De voormalige Rode Duivel mag er schitteren aan de zijde van Andrea Pirlo (AC Milan, Juventus) en Marek Hamsik (Napoli). Verder komen we in het elftal onder meer Gigi Buffon, Giorgio Chiellini en Gonzalo Higuaín tegen.

De keuze voor Nainggolan hoeft zeker niet te verbazen. Dankzij zijn onverzettelijkheid, overzicht en verticaliteit liet de Antwerpenaar zich in de beginjaren van dit decennium opmerken bij Cagliari. In de zomer van 2013 volgde de beloning: een transfer naar AS Roma. Daar zou Nainggolan uitgroeien tot de keizer van Rome, tot hij anderhalf jaar geleden voor een controversiële overstap naar Internazionale koos.

Het avontuur in Milaan draaide, mede door de gebruikelijke extrasportieve beslommeringen, op niets uit. Toen dit jaar bij zijn vrouw kanker werd vastgesteld, besloot Nainggolan om de topclubs de rug toe te keren en weer te voetballen voor oude liefde Cagliari. Daar steekt onze landgenoot er dit seizoen met kop en schouders bovenuit.