VP 11 floptransfers: deze spelers hebben (nog) niet kunnen overtuigen in de JPL

VP 11 floptransfers: deze spelers hebben (nog) niet kunnen overtuigen in de JPL

31-12-2019 10:00 Laatste update: 01-01-2020 13:00
13

Het eindejaar staat voor de deur en dat is traditioneel een moment om even terug te blikken. Vorige week liet VoetbalPrimeur zijn licht schijnen over de toptransfers van vorige zomer, nu is het de beurt aan de floptransfers. Welke nieuwkomers hebben (nog) niet kunnen overtuigen in de Jupiler Pro League?

Steven Defour - Royal Antwerp FC
We moeten -spijtig genoeg- beginnen met Defour. Luciano D'Onofrio werkte maandenlang aan de overstap van ex-Rode Duivel, die uiteindelijk transfervrij zijn handtekening zette bij Antwerp. Veel plezier heeft de Great Old nog niet gehad aan zijn toptransfer. Defour kwam slechts vijf keer in actie voor de winterbreak. Tijdens zijn vierde match tegen Standard liep hij een hamstringblessure op die hem uiteindelijk 2,5 maanden aan de kant hield. Afgelopen weekend maakte Defour een bevredigend wederoptreden tegen Anderlecht, maar het wordt dringend tijd dat hij nog eens enkele maanden blessurevrij kan voetballen.

Mbaye Diagne - Club Brugge
De grote transfersoap van afgelopen zomer. Club Brugge snoepte Diagne weg voor de neus van Anderlecht. Daar zullen Vincent Mannaert en Bart Verhaeghe ondertussen al wel spijt van hebben. De rebelse Senegalees heeft zijn reputatie helemaal waargemaakt bij Blauw-Zwart. Diagne scoorde vier doelpunten in negen wedstrijden, maar zal vooral herinnerd worden omwille van het penalty-incident in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Samir Nasri - RSC Anderlecht
Vincent Kompany sprak zijn netwerk aan om een grote naam naar het Lotto Park te halen. Nasri moest het Anderlecht op sleeptouw nemen. 'Le Petit Prince' werd met de nodige toeters en bellen voorgesteld, maar arriveerde wel met een grote conditionele achterstand en dat was er aan te zien op de groene mat. Tijdens het seizoensbegin was Nasri een basisklant, maar een meerwaarde was hij nooit. Ondertussen is het al drie maanden geleden dat de Fransman nog in actie kwam door een hamstringblessure.

Idriss Saadi - Cercle Brugge
Naar goede gewoonte haalde Cercle vorige zomer een karrevracht aan spelers binnen. Eén van de meest opmerkelijke transfers was die van Saadi, die op huurbasis overkwam van RC Strasbourg. Tijdens zijn vorige passage in de Jupiler Pro League bij KV Kortrijk scoorde de Algerijn nog aan de lopende band, maar bij de Vereniging is hij zijn neus voor doelpunten blijkbaar kwijtgeraakt. Saadi moest de aanvalsleider worden, maar in zestien wedstrijden scoorde hij maar drie keer. 

Ronald Vargas - KV Oostende
Vargas wilde absoluut terugkeren naar België en hij vond onderdak bij Oostende. Veel heeft de Venezolaan echter nog niet kunnen tonen aan de Kust. Op de eerste speeldag kon hij nog scoren tegen zijn ex-club Anderlecht, maar daarna begon de motor te sputteren. Vargas moest het meestal stellen met invalbeurten en scoorde nadien nog maar één keer.

Ianis Hagi - KRC Genk
De opvolger van Alejandro Pozuelo viel de voorbije maanden helemaal door de mand. Hagi kwam met stevige adelbrieven naar Genk en moest de nieuwe draaischijf worden. Tijdens zijn eerste matchen onder Felice Mazzu toonde hij vlagen van zijn talent, maar gaandeweg slonken zijn speelminuten. Ook de komst van de nieuwe coach Hannes Wolf heeft geen beterschap gebracht. Hagi stond nog maar één keer in de basisploeg onder de Duitser.

Sami Allagui - Excelsior Moeskroen
Moeskroen is dit seizoen opnieuw één van de revelaties in de Jupiler Pro League. Dat zal echter niet aan Allagui liggen. De Tunesische aanvaller -in een ver verleden aan de slag bij Anderlecht en Roeselare- is zijn neus voor doelpunten blijkbaar kwijt. Allagui scoorde de voorbije jaren aan de lopende band in de Duitse eerste en tweede Bundesliga, maar bij Moeskroen heeft hij in twaalf matchen nog maar twee keer de netten laten trillen.

Fiorin Durmishaj - Waasland-Beveren
De grote ontgoocheling van de voorbije maanden op de Freethiel. Waasland-Beveren plukte Durmishaj op huurbasis weg bij Olympiakos, maar de éénmalige Griekse international kon nooit overtuigen. Hij kwam negen keer in actie voor Waasland-Beveren. In de met 3-4 verloren bekermatch tegen KVC Westerlo scoorde de spits zijn enige twee doelpunten in België. Durmishaj werd ondertussen al teruggestuurd naar Olympiakos. Vanaf januari trekt hij op huurbasis naar Aris Saloniki.

Anthony Limbombe - Standard Luik
Het loopt steeds slechter met de carrière van Limbombe. Na een knalseizoen bij Club Brugge in 2017/2018 verhuisde hij naar Nantes, waar hij stagneerde. Een uitleenbeurt aan Standard moest soelaas brengen, maar ook dat liep helemaal verkeerd voor Limbombe. Onder Michel Preud'homme kwam hij -mede door een knieblessure- maar zeven keer in actie. Hij scoorde één doelpunt en daar zal het bij blijven. Standard stuurde Limbombe al terug naar Nantes.

Cameron Humphreys - Zulte Waregem
Franky Dury mocht gaan vissen in de vijver van Manchester City en hij plukte Humphreys weg op huurbasis. Dat bleek niet de beste ingeving. De verdediger kende moeilijke maanden bij Essevee. Door de concurrentie van onder andere Olivier Deschacht en Ewoud Pletinckx kwam Humphreys nog maar aan 163 speelminuten op de Belgische velden. 

Renato Neto - KV Oostende
Oostende nam het risico om de Braziliaanse middenvelder een contract aan te bieden na jaren vol blessures bij AA Gent. Dat lijkt niet meteen op een succesverhaal uit te draaien. Mede dankzij enkele nieuwe medische problemen kwam Neto nog maar zes keer in actie voor de Kustploeg. Het lijkt erop dat de middenvelder -wiens contract eind dit seizoen afloopt- volgende zomer weer mag uitkijken naar een nieuwe ploeg.

Wie is volgens jullie de slechtste zomertransfer? Stem nu in onze poll. Hebben we een speler over het hoofd gezien? Schrijf dan jullie suggestie bij de reacties.