Smaakmaker van Antwerp als een held onthaald: 'Merci, Lamkel Zé'

Smaakmaker van Antwerp als een held onthaald: 'Merci, Lamkel Zé'

30-12-2019 15:30 Laatste update: 15:35
1

Didier Lamkel Zé is maandag aangekomen in zijn geboorteland Kameroen, weet Gazet Van Antwerpen. De middenvelder van Antwerp speelt daar jaarlijks een galawedstrijd, want hij is een echte held in zijn geboorteplaats Bertoua.

Meer nog: tijdens die galamatch wordt er gespeeld in shirts met het opschrift 'merci, Lamkel Zé'. Twee selecties van 23 spelers zullen het tegen mekaar opnemen. Lamkel Zé speelt onder meer aan de zijde van zijn broer Boris. Zijn oudere broer Yannick, die in de Kameroense eerste afdeling actief is, speelt dan weer bij de tegenpartij.

De opbrengst van de wedstrijd gaat uiteraard naar liefdadigheid. Ook in de kerstactie van de Pro League is Lamkel Zé overigens heel populair. Op zijn shirt is momenteel al een bod gedaan van 1.101 euro. Dat maakt het nog 200 euro duurder dan het shirt van topschutter Dieumerci Mbokani. Ondanks zijn fratsen heeft Lamkel Zé duidelijk nog heel wat fans.

 

Het is weer zover: Didier Lamkel Zé (23) zet maandagavond voet in Kameroen. En daar kijken vooral de voetballers uit Bertoua en omstreken naar uit.


In die stad, in het oosten van het land, waar hij tussen zijn vijfde en twaalfde woonde, organiseert de Antwerp-aanvaller met oudjaar opnieuw zijn eigen galamatch. Sinds enkele jaren is dat traditie, ook tijdens de zomervakantie. Twee selecties van 23 spelers nemen het straks tegen elkaar op, met in Equipe A Lamkel Zé zelf en zijn broer Boris (23), en in Equipe B onder anderen broer Yannick (27), die in de Kameroense eerste klasse voetbalt. De speciale shirtjes – editie 2019, met op de borst ‘Merci Lamkel Zé’ – liggen ook klaar voor de liefdadigheidsmatch.

Over liefdadigheid gesproken: je kan ook nog altijd bieden op een ‘matchworn’ Antwerp-shirt van Lamkel Zé, ten voordele van Younited Belgium. De prijs ligt wel al op 1.001 euro, want het staat in de top 3 van populairste truitjes. De actie van de Pro League loopt nog tot maandagavond 21.00 uur. (klik hier om op de shirts te bieden)