Kerstactie Younited Pro League eindigt vandaag: Kompany stevent op 'triomf' af

Kerstactie Younited Pro League eindigt vandaag: Kompany stevent op 'triomf' af

30-12-2019 13:25
14

De Younited Pro League, de kerstactie binnen het Belgische profvoetbal, loopt op haar laatste benen. Maandagavond sluiten de biedingen op de 'match worn shirts' van de voetballers in Eerste Klasse A en B. Voorlopig lijkt Vincent Kompany de populairste speler uit de JPL te zijn.

Op het shirt dat Kompany met RSC Anderlecht droeg tegen Royal Antwerp FC (0-0) werd namelijk het meeste geld geboden. Momenteel bedraagt dat bod 1550 euro. Daarmee gaat Kompany vooral enkele spelers van Club Brugge vooraf. Simon Mignolet, Ruud Vormer en Hans Vanaken zijn het meest gegeerd bij Blauw-Zwart. Enkel Didier Lamkel Zé (Antwerp) kan zich tussen de Bruggelingen in wringen.

Die volgorde kan echter nog steeds veranderen, net als de bedragen van de shirt uiteraard. De kerstactie is immers nog steeds aan de gang. Vanavond sluit de bieding onherroepelijk. De bieders die dan het hoogst staan, krijgen het shirt van hun favoriete speler bezorgd. Vorig jaar leverde de actie van de Pro League in totaal zo'n 88.000 euro op.