VP 11, de doelman: Lichtpunt Anderlecht, clean sheet-koning, ervaren goalie

VP 11, de doelman: Lichtpunt Anderlecht, clean sheet-koning, ervaren goalie

30-12-2019 13:00 Laatste update: 31-12-2019 20:15
26

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineert enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen. Jouw keuze telt uiteraard mee. De stemming wordt voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen. De doelmannen zijn het eerst aan de beurt.

Simon Mignolet - Club Brugge
Het missende puzzelstukje van Club Brugge was een betrouwbare doelman. Met Mignolet hebben ze die vacature meer dan adequaat ingevuld. De Rode Duivel heeft al elf clean sheets in achttien wedstrijden. Club Brugge kreeg nog maar acht tegendoelpunten te verwerken. In Europa doen enkel Benfica (5) en FC Porto (6) het beter (na 14 speeldagen, red.)

Hendrik Van Crombrugge - RSC Anderlecht
Misschien wel dé transfer van RSC Anderlecht en zeker en vast een lichtpunt van een sukkelende formatie. Van Crombrugge kwam over van KAS Eupen en heeft het wankelende paars-wit al meerdere malen rechtgehouden. De sluitpost pakt uit met supersaves en heeft inmiddels ook al acht clean sheets in de Jupiler Pro League achter zijn naam staan.

Sinan Bolat - Antwerp
De Turkse goalie van Royal Antwerp Football Club pakt minder clean sheets dan hij zou willen (4 stuks), maar blijft wel een belangrijke pion tussen de palen. Bolat is amper op een foutje te betrappen en is een betrouwbaar sluitstuk van het sterk presterend Antwerp.

Thomas Kaminski - KAA Gent
Kaminski staat met acht clean sheets mee bovenaan het klassement (evenveel als Van Crombrugge en Penneteau, red.). Na zijn transfer naar KAA Gent heeft de doelman zich sterk geëvolueerd en Kaminski  is één van de sterkhouders van Jess Thorup en de zijnen.

Sammy Bossut - Zulte Waregem
Al zeven clean sheets en een pak ervaring achter de kiezen. De 34-jarige Bossut zorgt er mee voor dat Zulte Waregem het zo goed doet dit seizoen in de Jupiler Pro League. Bovendien gaf de sluitpost ook al een assist in de 6-0 zege tegen Cercle Brugge. Essevee doet volop mee voor Play-Off 1.