Frenkie de Jong populair bij FC Barcelona: hoogste rapportcijfer, veel tienen

Frenkie de Jong populair bij FC Barcelona: hoogste rapportcijfer, veel tienen

30-12-2019 12:30 Laatste update: 12:33
4

Frenkie de Jong is de beste nieuweling bij FC Barcelona dit seizoen. Dat vinden de lezers van de Catalaanse krant Mundo Deportivo. In een enquête onder 300 socio's komt de 22-jarige middenvelder als beste uit de bus.

De selectie van Barça herbergt sinds de zomer zes nieuwe spelers: naast De Jong kwam Antoine Griezmann, Junior Firpo en Neto naar Camp Nou, terwijl Ansu Fati en Carles Perez werden overgeheveld vanuit de jeugdopleiding. Van het zestal krijgt de Nederlander verreweg het hoogste rapportcijfer van de ondervraagde Barça-fans: een 8,35.

'Het meest opmerkelijk is dat De Jong het vaakst een 10 kreeg', voegt Mundo Deportivo eraan toe. 'Liefst 98 van de 300 socio's gaf hem het maximale cijfer.'

Het zeventienjarige supertalent Fati volgt met een gemiddeld rapportcijfer van 7,86, terwijl Perez een 6.94 krijgt. Daarmee blijft hij mega-aankoop Griezmann (6,43) voor. Doelman Neto en linksback Firpo, die voor achttien miljoen euro overkwam van Real Betis, sluiten de rijen met respectievelijk een 5,6 en 5,3.