Courtois ambitieus met Real Madrid: “Dat Navas er niet meer is, heeft geholpen”

Courtois ambitieus met Real Madrid: “Dat Navas er niet meer is, heeft geholpen”

30-12-2019 10:14 Laatste update: 10:19
3

Thibaut Courtois had het niet altijd even gemakkelijk bij Real Madrid, maar is nu de onbetwiste nummer één onder de lat bij De Koninklijke. Tegenover Marca laat de Rode Duivel zich uit over zijn ambities met de Spaanse topclub.

“Dit is Real Madrid. We willen de Supercopa, beker, competitie en Champions League winnen. Álles. Tegen Barcelona (eindstand: 0-0, red.) hebben we laten zien dat we iedereen kunnen verslaan. Ik wil geschiedenis schrijven met Real”, wordt Courtois geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Courtois kreeg in het verleden veel kritiek te verduren. Zijn toenmalige concurrent Keylor Navas werd opgehemeld. “Dat is het leven. Met sommigen heb je een betere band. Navas was een ploegmaat, en er was altijd een goed contact tussen ons. Maar het feit dat hij hier niet meer is, heeft mij wel geholpen.”

“De buitenwereld voert nu minder dat debat”, gaat Courtois verder. “Binnen de club waren we twee keepers die goed trainden en de concurrentie aangingen, zoals dat momenteel het geval is met Areola. Hij is een geweldige keeper. Wat ik elke dag op training moet tonen, is niet veranderd. Maar er is minder discussie buiten de club.”