'KV Kortrijk neemt in januari wellicht afscheid van ervaren middenvelder'

'KV Kortrijk neemt in januari wellicht afscheid van ervaren middenvelder'

30-12-2019 09:30 Laatste update: 09:30

KV Kortrijk heeft het jaar goed afgesloten. Na de jaarwisseling worden er toch enkele veranderingen verwacht in het Guldensporenstadion. Zo ziet het er naar uit dat Elohim Rolland op weg is naar een vertrek uit Kortrijk.

De Fransman zit al enkele maanden op een zijspoor bij Kortrijk. Rolland speelde de voorbije seizoen vaak mee, doorgaans zelfs als basisspeler. Het feit dat Rolland dit seizoen niet aan de bak komt, ligt volgens Het Nieuwsblad vooral aan zichzelf. Yves Vanderhaeghe wilde de middenvelder een eerlijke kans geven, maar daar had Rolland geen oren naar.

Rolland, die sinds 2015 uitkomt voor Kortrijk, lijkt zichzelf op die manier onmogelijk te maken. De Fransman mag deze winter dan ook uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Zowel voor Kortrijk als de speler zelf is een vertrek de beste optie, aldus de krant.

Voor Kortrijk eindigde 2019 met een postieve noot. Na enkele tegenvallende weken stootte het door naar de halve finales in de Beker van België én wist het rode lantaarn Cercle Brugge op een veiligere afstand te zetten.