Geen transfer naar Anderlecht, maar wél landstitel in Mexico voor Janssen

Geen transfer naar Anderlecht, maar wél landstitel in Mexico voor Janssen

30-12-2019 09:15 Laatste update: 09:17
2

Vincent Janssen, vorige zomer nog in beeld bij RSC Anderlecht, heeft zondagavond (lokale tijd) zijn debuutseizoen in Mexico afgesloten met de landstitel. Met zijn club CF Monterrey was hij in de finale van de play-offs na een strafschoppenreeks te sterk voor Club América.

Monterrey won de heenwedstrijd met 2-1, maar van die goede uitgangspositie was zondagavond al snel niets meer over. Club América brak na zes minuten de ban en maakte vlak voor rust ook de 2-0. Een kwartier voor tijd stond Rogelio Funes Mori echter weer op. De Argentijnse spits van Monterrey tekende voor de aansluitingstreffer en dwong daarmee een verlenging af.

Uiteindelijk moesten penalty's de beslissing brengen in Estadio Azteca. Vincent Janssen, die na rust inviel, benutte de eerste strafschop en zag vervolgens hoe Club América twee keer faalde vanaf de stip, waardoor Monterrey de eerste landstitel sinds 2010 in de wacht wist te slepen. De Mexicaanse topclub won eerder dit jaar de CONCACAF Champions League en mocht daardoor meedoen aan het WK voor clubs. In de halve finale was Liverpool te sterk.