Croonen kondigt VAR-maatregelen aan na open brief van Cercle Brugge

Croonen kondigt VAR-maatregelen aan na open brief van Cercle Brugge

30-12-2019 08:31 Laatste update: 08:34
28

Cercle Brugge drukte in een open brief haar wens uit om samen met alle clubs uit de Jupiler Pro League de VAR te analyseren, zodat de kwaliteit van die videoref beter wordt. Pro League en Genk-voorzitter Peter Croonen kon de open brief van Cercle wel smaken.

Croonen geeft toe dat er nog werk is aan de VAR. "We kunnen niet om het algemene gevoel heen dat er nog een lange weg is af te leggen. Ook al omdat er dit seizoen veel nieuwe actoren zijn bijgekomen, zowel scheidsrechters als mensen om de busjes te bemannen", vertelt de Pro League-voorzitter in Het Laatste Nieuws.

Zo zullen de technische hulpmiddelen binnenkort van een hogere kwaliteit zijn. "We werken eraan om het busjessysteem te vervangen door een centraal platform, wat ongetwijfeld tot meer samenhang in de beslissingen moet leiden."

"Het begrip 'clear error' herzien lijkt me wel wat, zelf had ik ook soms het gevoel dat er een te groot verschil in interpretatie opdook. Voorts is de suggestie van challenges al vaker op tafel gekomen. Dat de VAR dan veel minder zou moeten tussenkomen, kan een voordeel zijn", besluit Croonen.