'Anderlecht wil ondanks financiële malaise twee keer toeslaan op transfermarkt'

'Anderlecht wil ondanks financiële malaise twee keer toeslaan op transfermarkt'

30-12-2019 08:00
28

RSC Anderlecht boekte 27 miljoen euro verlies het afgelopen boekjaar. Net nu de sportieve malaise groot is, dreigt paars-wit amper te kunnen toeslaan op de transfermarkt. Volgens Het Nieuwsblad moet Anderlecht dan ook inventief zijn komende winter.

Helemaal van nul begint Anderlecht niet, want het haalde Michael Murillo al in huis als nieuwe rechtsachter. De Panamees international kwam over van New York Red Bulls. Op diezelfde positie hoopt Anderlecht nog steeds op Anthony Vanden Borre.

Toch is er volgens de krant een nieuwe spits én een nieuwe linksachter nodig. Kemar Roofe maakte wel al wat doelpunten voor Anderlecht, toch mikt paars-wit op een type aanvaller dat meer weegt op een verdediging. Bovendien is en blijft Roofe geen goalgetter pur sang. Op linksachter zit Anderlecht al een hele poos met een probleem.

Verder kan ook een nieuwe defensieve middenvelder een optie zijn, al lijkt er daar momenteel niet voldoende budget voor bij Anderlecht. Edo Kayembe en Peter Zulj vullen op dit moment die positie in, maar zij konden nog niet helemaal overtuigen.