'Real krijgt boete als Odegaard eerder wordt teruggehaald, bal ligt bij Noor'

'Real krijgt boete als Odegaard eerder wordt teruggehaald, bal ligt bij Noor'

29-12-2019 23:49 Laatste update: 23:59

Real Madrid heeft Martin Odegaard afgelopen zomer voor twee seizoenen uitgeleend aan Real Sociedad, maar denkt eraan om de Noor al komende zomer terug te halen naar Bernabeu. De club zal dan echter wel een paar miljoen op tafel moeten leggen.

Volgens AS krijgt Sociedad vier miljoen euro wanneer Real de huurovereenkomst vroegtijdig verbreekt. De Koninklijke speelt al langer met de gedachten om de oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse eerder terug te halen. Odegaard heeft echter het laatste woord, zo verzekert AS. Real zal de beslissing van Odegaard respecteren en geen terugkeer willen forceren. Er wordt momenteel nog niet gesproken over een rentree.

Dat gaat voor komende zomer gebeuren. Real en Sociedad moeten dan opnieuw een handtekening zetten onder het huurcontract, zodat Odegaard ook volgend seizoen verzekerd is van een plekje in San Sebastian. 

Sociedad is ervan op de hoogte dat Real een boete moet betalen wanneer de huurovereenkomst verscheurd wordt. Het bedrag zou volgens AS zelfs nog meer kunnen zijn dan vier miljoen euro. De kans is echter klein dat het zover gaat komen, ook gezien de goede band tussen beide clubs.