Vukovic looft Genkse doelmannen: Ze hebben het goed gedaan

Vukovic looft Genkse doelmannen: "Ze hebben het goed gedaan"

29-12-2019 23:39 Laatste update: 23:49

Danny Vukovic is al een poosje out met een zware kwetsuur, de Australiër revalideert intussen weer in België. Tegenover TV Limburg deelt de doelman zijn mening.

Nadat Vukovic begin augustus zijn achillespees scheurde, is er inmiddels weer licht te zien aan het einde van de tunnel. "Het herstel gaat goed, maar het is een traag proces. Ik mag geen stappen overslaan. Maar het gaat goed, ik zit op schema en ben blij om weer terug in Genk te zijn", vertelt de doelman. Ondanks dat zijn herstel zonder problemen verloopt, is de rentree wel nog niet voor direct. "Het zal toch nog enkele maanden duren vooraleer ik weer kan spelen."

Door de kwetsuur van Vukovic kregen twee andere doelmannen wel hun kans. De prestaties van Gaetan Coucke en Maarten Vandevoordt gingen niet onopgemerkt voorbij. "Ze zijn allebei nog erg jong, uiteraard worden die fouten dan nog wat extra uitgelicht. Ondanks hun leeftijd vind ik wel dat ze het goed hebben gedaan", is Vukovic positief.

De doelman neemt zijn jonge ploegmaats dan ook in bescherming. "Ik maak ook nog fouten, zelfs de beste doelman ter wereld zal nog fouten maken. Het is belangrijker hoe ze reageren na die fouten. Ik vond het mooi om te zien hoe ze rechtveerden ondanks dat het niet altijd gemakkelijk ging. Ik vond Vandevoordt zelfs één van de beste spelers tegen Napoli, hij toonde karakter", aldus Vukovic.