West Ham United haalt Moyes terug na ontslag van Pellegrini

West Ham United haalt Moyes terug na ontslag van Pellegrini

29-12-2019 22:22

David Moyes is de nieuwe manager van West Ham United. De 56-jarige Schot is de vervanger van Manuel Pellegrini, die zaterdag op straat werd gezet. Moyes heeft een contract voor anderhalf jaar getekend.

West Ham en Moyes zijn bekend met elkaar. De oefenmeester werd in november 2017 al aangesteld door de club. Hij vertrok weer in mei 2018. Na het ontslag van Pellegrini werd al snel duidelijk dat Moyes de topkandidaat was om opnieuw in te stappen bij West Ham, dat dit seizoen tegen degradatie vecht.

"Het is geweldig om terug te zijn", reageert Moyes in een eerste bericht op de clubsite van West Ham. "Het voelt goed om thuis te komen. Ik heb het gemist, omdat ik het heel erg gemist heb en ik voel dat ik unfinished business heb. Ik kan niet wachten om te beginnen."

Moyes was maar liefst elf seizoenen trainer van Everton, waar hij de nodige successen boekte. In 2013 volgde hij Alex Ferguson op bij Manchester United, maar zijn avontuur op Old Trafford op korte duur. Na zijn ontslag werd hij vervangen door Louis van Gaal. Moyes was daarna trainer van Real Sociedad en Sunderland.