Blijven of vertrekken? STVV moet knoop doorhakken omtrent Buya

Blijven of vertrekken? STVV moet knoop doorhakken omtrent Buya

29-12-2019 22:11 Laatste update: 23:15

Buya Turay heeft er een meer dan uitstekende uitleenbeurt opzitten in Zweden. De aanvaller, uitgeleend door STVV, wekte ondertussen ook buitenlandse interesse op. Dat stelt STVV nu voor een dilemma.

Officieel verkozen tot beste speler in Zweden, topschutter in de competitie én het kampioenschap gewonnen met zijn team, dat kan tellen als uitleenbeurt. Het is exact wat Buya de afgelopen maanden is overkomen, en daardoor moet STVV deze winter een belangrijke knoop doorhakken.

Aangezien de uitleenbeurt afgelopen is, wordt Buya gewoon weer op het trainingsveld in Limburg verwacht. Zijn uittekende prestaties zijn echter niet onopgemerkt voorbijgegaan, de aanvaller uit Sierra Leone kan op heel wat interesse rekenen. Het Laatste Nieuws weet dat de interesse voornamelijk uit Zweden komt, maar dat ook enkele andere Europese clubs en een Chinese club interesse tonen. Hierdoor moet STVV deze transferperiode een beslissing nemen: De speler voor veel geld verkopen, of hopen dat hij de goede lijn ook in Sint-Truiden kan doortrekken.

De speler zou ondertussen ook al met het bestuur van STVV rond de tafel hebben gezeten, maar wat daar precies is uitgekomen als resultaat is onbekend. Feit is wel dat de personen die Buya naar de uitgang duwde niet meer rondlopen bij STVV. Het was na een dispuut tussen Buya, Marc Brys en Issame Charai dat de speler in onmin geraakte.