Manchester City wint laatste Premier League-duel van 2019 dankzij De Bruyne

29-12-2019 20:55

Manchester City heeft zich in de laatste Premier League-wedstrijd van 2019 hersteld van de zeperd tegen Wolverhampton Wanderers. Sheffield United werd zondagavond met 2-0 aan de kant geschoven.

Aanvankelijk zag het er helemaal niet naar uit Manchester City naar een ruime zege zou cruisen. De ploeg van manager Josep Guardiola creëerde vrijwel niets en ontsnapte aan de openingstreffer van Sheffield. Lys Mousset stond centimeters buitenspel en werd teruggefloten door de VAR.

In de tweede helft trok City de wedstrijd toch naar zich toe. Sheffield leverde de bal in, terwijl de scheidsrechter in de weg liep en Sergio Agüero profiteerde. De Argentijnse topspits schoot de bal onberispelijk in de bovenhoek: 1-0.

Sheffield, de revelatie van de Premier League dit seizoen, ging op jacht naar de gelijkmaker, maar gaf daardoor ook ruimte weg. Met nog negen minuten op de klok besliste De Bruyne, die al de assist gaf op Agüero, de wedstrijd met een schot in de korte hoek.

Door de overwinning 'verkleint' Manchester City het gat met koploper Liverpool, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, naar veertien punten. Leicester City staat daar als nummer twee nog tussen met één punt meer dan City. Sheffield United blijft achtste.