STVV heeft grote plannen met Muscat: Nadien wordt hij eventueel hoofdcoach

STVV heeft grote plannen met Muscat: "Nadien wordt hij eventueel hoofdcoach"

29-12-2019 19:42 Laatste update: 19:53
3

Kevin Muscat wordt technisch directeur bij Sint-Truiden. Dat heeft voorzitter David Meekers bevestigd aan Het Laatste Nieuws. Volgend seizoen wordt de 46-jarige Australiër mogelijk hoofdcoach bij de Kanaries.

Dat betekent dat interim-trainer Nicky Hayen normaal gezien T1 blijft tot het einde van dit seizoen. "Muscat bezet inderdaad in eerste instantie de rol van technisch directeur om te acclimatiseren aan de club en het Belgische voetbal te leren kennen. Nadien wordt hij eventueel hoofdcoach van onze club", verduidelijkt Meekers bij Het Laatste Nieuws.

Muscat zal die tijd ook kunnen gebruiken om zijn UEFA-diploma binnen te halen. Voorlopig beschikt hij enkel over een Aziatisch trainersdiploma, maar dat is niet geldig in Europa. De Australiër was zes jaar lang trainer bij Melbourne Victory in zijn thuisland, waarmee hij in 2015 de titel pakte. Tijdens zijn spelerscarrière was hij aan de slag Crystal Palace, Wolverhampton en de Glasgow Rangers. Hij trok 52 keer het shirt aan van Australië.