Anderlecht gaat kern reorganiseren: Daar zullen we rekening mee houden

Anderlecht gaat kern reorganiseren: "Daar zullen we rekening mee houden"

29-12-2019 20:31 Laatste update: 20:31
16

RSC Anderlecht heeft in het seizoen 2018/2019 een verlies geleden van 27 miljoen euro. Maar ook voor het seizoen 2019/2020 ziet het er niet rooskleurig uit. Paars-wit genereert immers geen Europese inkomsten. Volgens operationeel directeur Jo Van Biesbroeck is de club verplicht om spelers te verkopen.

"De komende transferperiodes zullen we onze kern wel moeten reorganiseren", vertelde hij aan Sporza. "Dat is in de jongste jaren nog gebeurd als we in de Europa League voetbalden. Dan moesten we een grote uitgaande transfer realiseren, denk maar aan Dennis Praet of Youri Tielemans."

De voorbije jaren verkocht Anderlecht verschillende jeugdproducten. Gaat dat ook volgende zomer gebeuren? "Sta me toe om daar geen commentaar op te geven, die info houden we liever binnen de club", ging Van Biesbroeck verder. "Maar in onze kern zitten zeker spelers die nog wat waard zijn op de markt."

"En dan denk ik vooral aan onze voetballers met ervaring. Daarnaast beschikken we vooral over veel potentieel. Die jongeren kunnen een oplossing bieden op korte termijn, maar dat is niet onze bedoeling. We zullen er alles aan doen om onze jeugd in de club te houden", besloot de operationeel directeur van paars-wit.