Rangers brengt spanning terug in Schotland met winst in Old Firm-derby

29-12-2019 15:36
1

De Old Firm-derby is zondagmiddag een prooi geworden voor Ranger. De ploeg van trainer Steven Gerrard kwam kort na rust op voorsprong tegen Celtic, en hield dat vast tot het laatste fluitsignaal.

Celtic en Rangers gingen op Celtic Park met een gelijke stand de rust in. Daar zal vooral Celtic tevreden mee zijn geweest aangezien het vlak voor de onderbreking nog tegen een achterstand aankeek. Ryan Kent zette de bezoekers na 36 minuten spelen op een voorsprong, maar Celtic kwam in de 42ste minuut al langszij via Odsonne Édouard.

In de tweede helft greep Rangers opnieuw de leiding. Na tien minuten zette Nikola Katic de 1-2 op het scorebord, waarna een spannend restant van de wedstrijd volgde. Maar Rangers trok de overwinning over de streep en brengt de spanning weer terug in de Schotse Premier League. De achterstand op Celtic bedraagt nu nog slechts twee punten.