Geen plaats voor Belg in Elftal van het decennium, wel MRN én Van Dijk

Geen plaats voor Belg in Elftal van het decennium, wel MRN én Van Dijk

29-12-2019 13:37
66

France Football sluit het decennium af met het beste elftal van de voorbije tien jaar. Geen enkele Belg was volgens onze buren goed genoeg voor een plaatsje in het team. In het elftal zien we wel onder meer Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar en Virgil van Dijk. 

Van Dijk vormt een centraal duo met Sergio Ramos. De achterhoede heeft sowieso een hoog Real Madrid-gehalte: Marcelo is linksback en Iker Casillas verdedigt het doel. De in 2017 afgezwaaide rechtsback Philipp Lahm is naast Van Dijk de enige speler die nooit in de Primera División heeft gespeeld. Middenvelders Luka Modric, Xavi en Andrés Iniesta en aanvallers Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar blonken namelijk uit bij Real Madrid of FC Barcelona.

In het elftal is er dus geen plaats voor spelers als Thibaut Courtois, Vincent Kompany, Eden Hazard of Kevin De Bruyne. Op hun posities hadden ze ook zware concurrentie. Hetzelfde France Football organiseerde onlangs ook de Ballon d'Or-verkiezing. Messi haalde het met zeven stemmen meer dan Van Dijk. De Argentijn won de prijs voor de zesde keer.