Altijd gezegd dat je vertrek Trossard, Pozuelo en Malinovsky niet zomaar opvangt

"Altijd gezegd dat je vertrek Trossard, Pozuelo en Malinovsky niet zomaar opvangt"

29-12-2019 11:41
18

KRC Genk sluit 2019 af buiten de Play-Off-1-plaatsen. Dat is eigenlijk ongehoord voor de regerende landskampioen. Jan Boskamp zag een tweede jaarhelft waarin Genk met bijzonder veel problemen te kampen kreeg.

Allereerst valt natuurlijk de spelersgroep iets te verwijten. "Ik heb altijd gezegd dat je het vertrek van Trossard, Pozuelo en Malinovskyi niet zomaar kunt opvangen. Het hart van je ploeg is vertrokken. Het duurt een tijdje eer die leegte is aangevuld. Heynen is geblesseerd. Samatta is een schim van de spits die hij vorig jaar was. Toen schoot hij ze nog met de ogen toe binnen", analyseert Boskamp bij Het Belang van Limburg.

"Dan zie je toch dat de spelers die weg of geblesseerd zijn een enorme impact hadden op het resultaat van Racing Genk. Dewaest is plots een pak minder. Het loopt daar ook gewoon allemaal niet lekker. Nu heb je weer dat gezeik met Ndongala. Dat is niet best opgelost door bestuur en trainer", wijst Boskamp ook de directie met de vinger.

Zeg eens iets over voetbal
Tot slot moet ook trainer Hannes Wolf het gelag betalen. "Omdat ik hem echt nooit over voetbal hoor praten", legt Boskamp uit waarom hij geen fan is van de Duitser. Waarom zegt die niks? Leg uit hoe je het spelletje ziet. Bijna twee maanden na het vertrek van Mazzu staan ze geen stap verder", besluit de Nederlander onheilspellend.