Kortrijk heeft ruimte om alles op beker te zetten: Cercle is nu toch wel ver weg

Kortrijk heeft ruimte om alles op beker te zetten: "Cercle is nu toch wel ver weg"

29-12-2019 10:52
3

Even verkeerde KV Kortrijk in vrije val, maar tijdens de laatste drie wedstrijden van 2019 pakte het opnieuw het nodige vertrouwen. In de Jupiler Pro League behaalde het zes op zes en in de Croky Cup kwalificeerde het zich voor de halve finales. Daarin zal het met Royal Antwerp FC strijden om een ticket naar de Heizel.

In dat opzicht waren de twee driepunters in competitieverband van cruciaal belang. Daardoor heeft Kortrijk nu de nodige ademruimte om zwaar in te zetten op de dubbele bekerconfrontatie met Antwerp. "Cercle is nu toch wel ver weg. Elf punten", rekent Gary Kagelmacher uit bij Het Laatste Nieuws.

"Dan moeten zij al vier van de negen wedstrijden winnen, en wij geen enkele. En dat laatste zal ook niet het geval zijn, zeker weten. We moeten na de winterstop meteen op ons ritme doorgaan. Januari kan een topmaand worden" verwijst Kagelmacher naar de wedstrijden in de Croky Cup.

Als Kortrijk Antwerp zou weten uit te schakelen, gaat het voor de tweede keer in haar geschiedenis naar de bekerfinale. De eerste keer gebeurde dat in 2012. In het Koning Boudewijnstadion keek Kortrijk toen Sporting Lokeren in de ogen. De Waaslanders trokken, ondanks een rode kaart voor Benji De Ceulaer, aan het langste eind: 0-1.