Martial en Rashford leiden Manchester United naar zege en vijfde plaats

28-12-2019 23:01

Manchester United heeft het kalenderjaar besloten met een 2-0 zege op Burnley. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer doet door de overwinning op Turf Moor weer volop mee in de strijd om de Champions League-tickets.

United moest het stellen zonder Paul Pogba, maar ook zonder de Franse sterspeler hadden The Mancunians een overwicht. Veel kansen leverde dat niet op. Anthony Martial kwam na 34 minuten voor het eerst in de buurt van een treffer. Zijn inzet werd van dichtbij geblokt. Tien minuten later was het wel raak voor de Franse aanvaller, nadat Andreas Pereira de bal had veroverd en fraai voorlegde: 1-0.

In de tweede helft ging United op zoek naar de beslissing. Martial en Marcus Rashford waren gevaarlijk, maar heel verheffend was het niet wat beide teams lieten zien. Burnley schoot in het hele duel slechts één keer op doel en maakte dan ook geen moment aanspraak op een resultaat. Rashford zorgde in blessuretijd alsnog voor de 2-0. United klimt daardoor naar plek vijf, met één puntje minder dan Chelsea.

United neemt het op 1 januari op tegen Arsenal.