Alderweireld ontsnapt aan nederlaag met Tottenham na eigen doelpunt

28-12-2019 20:38

Tottenham Hotspur is zaterdagavond ontsnapt aan een nederlaag op bezoek bij hekkensluiter Norwich City. De ploeg van coach José Mourinho liep wel averij op in het duel dat zich liet kenmerken door een aantal curieuze momenten: 2-2.

Norwich City - Tottenham Hotspur 2-2
Beide teams kregen kansen in de openingsfase. Zo voorkwam Tim Krul dat Harry Kane de score kon openen voor Spurs. Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Mario Vrancic profiteerde van een grote fout van Juan Foyth: 1-0. Het leek zelfs nog erger te worden voor de ploeg van Mourinho. Teemu Pukki schoot raak. De Finse goalgetter werd echter teruggefloten door de VAR, omdat hij een millimeter buitenspel stond.

De verontwaardigde thuisploeg zocht daardoor niet met een 2-0, maar een 1-0 voorsprong de kleedkamers op. Met Davinson Sánchez en Lucas Moura als vervangers van Jan Vertonghen en Foyth ging Spurs na rust opzoek naar de gelijkmaker. Dele Alli was dichtbij na een een dieptepass van Christian Eriksen, maar Christoph Zimmermann greep op het laatste moment heldhaftig in.

Vervolgens beklaagde ook Tottenham zich over de arbitrage. Norwich-verdediger Jamal Lewis maakt hands, terwijl Harry Kane door leek te breken. Lewis kwam ervan af met een gele kaart. Uit de daaropvolgende vrije trap schoot Eriksen wel op schitterende wijze de gelijkmaker binnen. Lang konden de Londenaren daar echter niet van genieten. Zes minuten later ging Pukki ervandoor. Het zorgde voor onrust bij Alderweireld en Aurier, die de bal knullig in eigen doel werkte.

Uiteindelijk kwam Tottenham nog wel met een punt weg op Carrow Road. Kane ging over het been van Zimmermann en passeerde Krul vanaf de penaltystip: 2-2. Tottenham komt daardoor op dertig punten. Norwich schiet niet veel op met de remise en blijft laatste.