Financieel expert ziet het somber in voor Anderlecht: Ze moeten verkopen

Financieel expert ziet het somber in voor Anderlecht: "Ze moeten verkopen"

28-12-2019 20:22
13

Eerder op de dag raakte bekend dat RSC Anderlecht op een enorme schuldenberg zit. Het boekte een verlies van 27,2 miljoen euro en zou bijna 95 miljoen euro schulden hebben. Financieel expert Paul D'Hoore geeft zijn visie.

De schulden op zich hoeven geen probleem te zijn als je de rente daarop kan blijven betalen. Dus als je winstgevend bent en je kan de rente op de schulden betalen, is een hoge schuldenberg geen probleem, maar dat is jammer genoeg niet het geval bij Anderlecht. De club heeft hoge schulden en is verlieslatend en daar moet het iets aan doen", zegt hij.

Volgens D'Hoore zijn er wel enkele oplossing. "Je kan de schulden verminderen door een kapitaalsverhoging door te voeren, dus het kan zijn dat hoofdaandeelhouder Marc Coucke misschien nog een keertje geld op tafel moet leggen. Je moet er echter vooral voor kunnen zorgen dat de club weer winstgevend kan worden. Zo moeten bijvoorbeeld snel weer Europees voetbal spelen en de spelersgroep verkleinen en enkelen verkopen, maar er zal zeer weinig ruimte zijn om bijvoorbeeld een nieuwe spits te halen."