Vandevoordt doet het beter dan Bolat en Van Crombrugge, Mignolet de beste

Vandevoordt doet het beter dan Bolat en Van Crombrugge, Mignolet de beste

28-12-2019 19:37
7

In de Belgische competitie lopen tegenwoordig heel wat goede doelmannen rond. Zo zijn er onder andere Simon Mignolet, Hendrik Van Crombrugge en Sinan Bolat. Ook Maarten Vandevoordt mag in dat rijtje gezet worden. Toch als we naar de cijfers kijken.

Bij Het Nieuwsblad verzamelde men enkele statistieken over de doelmannen in onze competitie. Daaruit werd al snel duidelijk dat Mignolet het best presteert. Zo eindigen amper 4% van de schoten richting het doel van Club Brugge in een doelpunt voor de tegenstander. Mignolet is daarmee de beste van de klas. Enkel Anderlecht (8%) en Charleroi (9%) hebben een cijfer onder de tien procent.

Met een savepercentage van 85% doet Mignolet het ook een pak beter dan zijn concullega's in doel. Hij staat op de eerste plek, met een verrassende achtervolger. Zo kon ook Maarten Vandevoordt al heel wat saves verrichten. Hij pakte maar liefst 80% van de ballen tussen zijn palen.

Het heeft er onder andere ook voor gezorgd dat men bij Genk niet zoekt naar een nieuwe doelman. Ook na de winterstop zal men nog rekenen op Vandevoordt, Gaëtan Coucke en Danny Vukovic, eens die hersteld is.