Update: Bittere pil voor Batubinsika: 'Wintertransfer onmogelijk door blessure'

Update: Bittere pil voor Batubinsika: 'Wintertransfer onmogelijk door blessure'

28-12-2019 19:55 Laatste update: 08-01-2020 15:17
2

Antwerp FC kan 2019 met veel ambities afsluiten. Het mag hopen op Europees voetbal en zal er ook alles aan doen om dat te halen. Daar horen versterkingen bij, al dreigt de club ook enkele jongens te zien vertrekken.

Laszlo Bölöni gaf na de wedstrijd tegen Anderlecht nog aan dat er geen sterkhouders zullen vertrekken, maar dat betekent niet dat iedereen blijft. Zo meldt Het Nieuwsblad dat Dylan Batubinsika aast op een nieuw avontuur.

De Franse verdediger kwam al sinds eind september niet meer in actie voor The Great Old en zit vaker in de tribune dan hem lief is. Hij heeft zijn entourage dan ook de opdracht gegeven om uit te kijken naar een nieuwe club.

Antwerp zou al anticiperen op zijn vertrek met de komst van Lueta Ava Dongo. De Congolese verdediger komt momenteel uit voor het Congolese AS Vita Club, maar zou binnenkort naar België reizen om zijn medische testen af te leggen.

Update: Dylan Batubinsika dacht aan een transfer bij Antwerp, maar dat zal even moeten wachten. De verdediger moest naar het ziekenhuis met een knieblessure. Vervolgens verliet hij de stage. In België zal hij extra onderzoeken moeten ondergaan, maar een transfer is voorlopig niet aan de orde, meldt Het Nieuwsblad.

Update 2: Het noodlot heeft toegeslagen bij Batubinsika. De mandekker van Antwerp staat in totaal zo'n acht tot tien weken aan de kant vanwege een letsel aan zijn rechterknie, meldt Gazet van Antwerpen. Vrijdag gaat Batubinsika onder het mes. Daardoor is een winterse transfer helemaal uit den boze.