Ambitieuze Clement blikt tevreden terug op Europese prestaties van Club Brugge

Ambitieuze Clement blikt tevreden terug op Europese prestaties van Club Brugge

28-12-2019 18:46
11

Philippe Clement eindigt 2019 met een goed gevoel. De eerste plek in de competitie en overwintering in de beker en de Europa League. Hij is ook bijzonder gemotiveerd voor de tweede helft van het seizoen.

In de Europa League neemt Club Brugge het na de winterstop op tegen Man Utd. Een moeilijke opgave, maar Clement blijft ambitieus. "De Europa League winnen zal heel moeilijk zijn, maar ik kan wel beloven dat we onze huid heel duur zullen verkopen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

"Wie had vorige zomer gedacht dat we verdiend punten konden pakken op Real Madrid", geeft hij aan. Hij is onder andere bijzonder fier op de prestatie tegen PSG. "De match op Paris Saint-Germain was niet qua resultaat, maar wel qua veldspel van het beste wat ik van een Belgische ploeg in de Champions League gezien heb."

Complimenten
"Op alle vlak hebben mijn spelers daar een volwassen match gespeeld. We hebben er complimenten voor gekregen van de mensen van PSG. In de Belgische competitie was mijn hoogtepunt de zege tegen Anderlecht thuis", geeft Clement aan.

Hij heeft nog twee andere ambities op voetbalvlak. "Twee titels in twee jaar met twee verschillende ploegen pakken zou ook uitzonderlijk zijn (Aimé Anthuenis deed het eerder met Genk en Anderlecht). En ook een dubbel: titel én beker, is al heel lang geleden voor Club", aldus Clement.