Trossard helpt Brighton met schitterende assist aan winst tegen Bournemouth

Trossard helpt Brighton met schitterende assist aan winst tegen Bournemouth

28-12-2019 15:22

Mede dankzij Leandro Trossard heeft Brighton & Hove Albion een grote stap op de ranglijst gezet. De club won van mede-laagvlieger Bournemouth met 2-0, Trossard zorgde voor de assist bij het tweede doelpunt.

Jahanbakhsh scoorde al na drie minuten en tekende tegen Bournemouth voor zijn eerste treffer in de Premier League. Hij speelt al in Engeland sinds vorig jaar zomer. Een prachtig moment voor Jahanbakhsh, die zijn emoties de vrije loop liet.

Na de goal van Jahanbakhsh waren de grootste kansen voor Bournemouth, dat een keer gevaarlijk was via Joshua King. Brighton leek na een uur 2-0 te maken, maar de treffer van Dan Burn werd vanwege buitenspel afgekeurd. Op het randje, zo bleek uit de herhaling. Brighton besliste de wedstrijd in de slotfase via Aaron Mooy, die de 2-0 wist binnen te schieten na een heerlijke assist van Trossard.

Brighton staat na twintig wedstrijden dertiende en neemt langzaam afscheid van de gevarenzone, al is het gat met nummer achttien Aston Villa slechts vijf punten. Bournemouth staat zestiende.