Brede kern maakt slachtoffers: 'Antwerp wil oplossing voor overbodige Batubinsika'

Brede kern maakt slachtoffers: 'Antwerp wil oplossing voor overbodige Batubinsika'

28-12-2019 12:35 Laatste update: 12:55
1

Royal Antwerp FC heeft een uitstekend 2019 afgesloten als gedeelde nummer twee in de Jupiler Pro League. De ambities van The Great Old reiken ver, dat bleek al tijdens de voorbije zomermercato. Luciano D'Onofrio stoffeerde de spelerskern uitvoerig, maar dat levert ook 'slachtoffers' op.

Zo komt Dylan Batubinsika deze jaargang nauwelijks aan spelen toe. In de zomermaanden stond de Franse verdediger nog wel vier maal in de basis, maar na de komst van concurrent Wesley Hoedt kwam hij geen enkele keer meer in actie. Daardoor blijft Batubinsika voorlopig steken op 360 speelminuten.

Een schril contrast met zijn eerste seizoen voor Antwerp, waarin Batubinsika een revelatie was in de Antwerpse achterhoede. Vorig jaar ging het, mede door blessureleed, echter al bergaf. Deze vrijdag zat de Parijzenaar zelfs niet in de selectie voor het duel met RSC Anderlecht (0-0).

Daardoor gaat Antwerp nu op zoek naar 'een oplossing' voor Batubinsika, laat Gazet van Antwerpen weten. Mogelijk wordt dat een uitleenbeurt, waar de Fransman weer extra minuten kan opdoen.