'Ter Stegen ondanks interesse topclubs niet van plan te vertrekken bij Barça'

'Ter Stegen ondanks interesse topclubs niet van plan te vertrekken bij Barça'

28-12-2019 09:36

Marc-André ter Stegen wees in zijn tijd bij FC Barcelona onder meer Bayern München, Paris Saint-Germain en Juventus af om actief te blijven in Catalonië. De Duitse sluitpost is op zijn plek bij Barcelona. 

Van de drie geïnteresseerde clubs is Bayern, de club uit zijn geboorteland, natuurlijk de meest in het oog springende naam. Manuel Neuer is nu 33 jaar oud en zijn contract loopt in 2021 - wanneer hij 35 wordt - af. Met de komst van Oliver Kahn als opvolger van Karl-Heinz Rummenigge (vanaf 1 januari 2022), kan er volgens Mundo Deportivo wel eens wat gaan veranderen bij de club. Het contract van Ter Stegen loopt namelijk in juni 2022 af.

Kahn zou een groot fan zijn van Ter Stegen en andersom verklaarde Ter Stegen al dat Kahn zijn idool was tijdens zijn jeugdjaren. De opvolger van Rummenigge weet echter wel dat er een groot bedrag op tafel moet komen, wil Bayern de doelman voor het einde van zijn contract naar München halen.

Bij Juventus zijn ze op zoek naar een vervanger voor de 41-jarige Gianluigi Buffon, terwijl PSG een vervanger voor Keylor Navas binnen wil halen. Ter Stegen lijkt voorlopig echter niet van plan te vertrekken. Hij bouwt een huis in de regio van Barcelona en zou in 2020 met Barcelona om tafel willen om een nieuw contract te bespreken.