Verliest Ajax weer sterkhouder? 'Als hij de stap kan maken, zou dat mogen'

Verliest Ajax weer sterkhouder? 'Als hij de stap kan maken, zou dat mogen'

28-12-2019 07:44

Marc Overmars wil niet dat Ajax-coach Erik ten Hag volgend seizoen aan de slag gaat bij een nieuwe club. De technisch directeur geeft aan dat er ten koste van alles voor wordt gezorgd dat de coach ook volgend seizoen voor de groep staat in Amsterdam. Hakim Ziyech daarentegen mag wel een toptransfer maken.

Als technisch directeur is Overmars continu bezig met het inschatten of spelers en leden van de technische staf nog in aanmerking komen voor een plek bij Ajax. Hij geeft aan dat het bij iedereen verschillend is wanneer de juiste tijd is om te vertrekken. "Dan heb je het over timing. Dat is het allerbelangrijkste voor een speler, maar ook voor een technisch directeur", vertelt Overmars in gesprek met De Telegraaf. "Ik ben continu bezig de houdbaarheidsdatum van mensen hier te monitoren."

Eén ding is volgens Overmars wel duidelijk: Ten Hag staat ook volgend seizoen voor de groep bij Ajax. "Ten Hag kan na komende zomer nog makkelijk een seizoen mee. Hem laat ik zeker nog niet gaan, hoewel ik weet dat hij op lijstjes voorkomt bij grote Europese topclubs. Die deur blijft voorlopig gesloten."

Sterkhouder Ziyech
Bij uitblinker Hakim Ziyech is dat volgens de technisch directeur een ander verhaal. "Bij Hakim heb ik regelmatig gedacht dat hij aan zijn plafond zat, maar elk seizoen zet hij weer een stap", vervolgt Overmars. "Ik zeg weleens tegen hem: jij kan mister Ajax worden. Waarom zou je vertrekken? Maar als je eerlijk bent: Hakim is 27 jaar, op z'n top. Als hij de stap kan maken die hij voor ogen heeft, dan zou het van ons mogen."