Wolves en Dendoncker verrassen Man City, De Bruyne geeft dubbele voorsprong weg

Wolves en Dendoncker verrassen Man City, De Bruyne geeft dubbele voorsprong weg

27-12-2019 22:46 Laatste update: 22:48
6

Manchester City heeft verzuimd om de tweede plek in de Premier League over te nemen van Leicester City. Daags nadat The Foxes thuis klop kregen van koploper Liverpool, ging de regerend landskampioen onderuit in een zinderend treffen met Wolverhampton Wanderers: City kwam met tien man op een 0-2 voorsprong, maar ging alsnog met 3-2 onderuit.

Na een klein kwartier was het spel al op de wagen op Molineux: Diego Jota was eerder bij een diepe bal dan de uitgekomen Ederson Moraes en de doelman kon met rood vertrekken. De van een blessure herstelde Sergio Agüero kon direct weer op de reservebank plaatsnemen: de Argentijn moest plaatsmaken voor reservekeeper Claudio Bravo.

Desondanks liep Manchester City uit naar een 0-2 voorsprong. De openingstreffer viel op curieuze wijze. Leander Dendoncker hield Riyad Mahrez lichtjes vast, de bal ging op de stip en Raheem Sterling mocht aanleggen. Rui Patricío stopte de inzet, maar kwam de vroeg van zijn lijn. De Portugees keerde ook de tweede poging van Sterling, die echter alsnog toesloeg in de rebound: 0-1. De doelpuntenmaker sloeg direct na rust nog eens toe: na een keurige steekbal van Kevin De Bruyne en wipte de bal fraai over Patricío heen.

De thuisploeg stroopte echter de mouwen op en kwam al snel terug in de wedstrijd: Adama Traoré zorgde met een geplaatste schuiver van afstand voor de 1-2. The Wolves voerden de druk op en waren meerdere malen dichtbij de gelijkmaker: Traoré, Romain Saïss en Matt Doherty waren echter niet koelbloedig genoeg. Raúl Jiménez had het vizier echter wél op scherp staan: Benjamin Mendy liet zich kinderlijk eenvoudig van de bal zetten door Traoré en de Mexicaan stond op precies de goede plek om diens voorzet binnen te tikken. In minuut 90 ging Wolverhampton zelfs erop en erover: Doherty liet het stadion ontploffen met zijn late 3-2, na een combinatie met Jiménez.

The Wolves hielden stand en wonnen voor de tweede keer dit seizoen van Manchester City. Liverpool is dus de grote winnaar van het Boxing Day-programma: The Reds staan dertien punten voor op Leicester City, veertien punten voor op Manchester City én hebben nog een wedstrijd tegoed.