'Club van Boyata wil flink investeren, Oranje-international in beeld'

'Club van Boyata wil flink investeren, Oranje-international in beeld'

27-12-2019 23:01
1

Hertha BSC wil zich na de komst van investeerders roeren op de transfermarkt. Het denkt daarbij onder andere aan Kevin Strootman. De Oranje-international is één van de kandidaten voor de positie van verdedigende middenvelder.

Dat meldt France Football. Strootman is bij Olympique Marseille niet zeker van een basisplaats en mag vertrekken. De 29-jarige middenvelder drukt met zijn salaris zwaar op de begroting. Veel interesse leek er tot dusver echter niet te zijn voor de oud-speler PSV en AS Roma. Marseille betaalde in de zomer van 2018 nog 25 miljoen voor Strootman.

Hertha heeft overigens meer ijzers in het vuur. Ook Lucas Tousart (Olympique Lyon), Julian Weigl (Borussia Dortmund) en Granit Xhaka (Arsenal) zijn in beeld bij de ambitieuze Duitse club van Dedryck Boyata. De zaakwaarnemer van Xhaka windt er zelfs geen doekjes om. "We hebben een akkoord met Hertha BSC en zouden graag naar Berlijn vertrekken", zegt José Noguera tegen Blick.

Arsenal moet nog wel instemmen met een transfer. BILD meldde vorige week nog dat Xhaka zo'n 45 miljoen moet opleveren. Hertha zou een bod van 25 miljoen hebben neergelegd in Londen.

De afgelopen dagen werden ook spelers als Julian Draxler en Mario Götze al aan Hertha gelinkt.