Misverstand zorgde voor bod van ruim 80 miljoen op Messi: 'Dit is een puinhoop'

Misverstand zorgde voor bod van ruim 80 miljoen op Messi: 'Dit is een puinhoop'

Gepubliceerd: vrijdag 27 december 2019 om 20:14vr 27-12-2019 om 20:14

Het scheelde niet veel, of Lionel Messi had in 2008 de overstap kunnen maken naar Manchester City. Dat geeft Garry Cook, de CEO van City in 2008, aan in een interview. De Engelse club bood per ongeluk op de Argentijnse aanvaller.

In gesprek met The Athletic geeft Cook aan dat een misverstand er destijds voor zorgde dat hij meer dan 80 miljoen euro bood op de Argentijnse aanvaller, een bedrag dat in 2008 nog gigantisch was. De ploeg had zijn zinnen gezet op Fernando Torres en Dimitar Berbatov, maar die deals ketsten af. Pairoj Piempongsant, de rechterhand van de oude eigenaar Thaksin Shinawatra, belde met operationeel directeur Paul Aldridge om het te bespreken.

Piempongsant was volgens Cook chagrijnig dat de transfers waren afgeketst en zei aan de telefoon: "Yes, yes, yes! Very messy, messy, it’s getting messy." Aldridge begreep vanwege het accent van Piempongsant niet helemaal wat hij bedoelde en dacht hij dat hij opdracht kreeg om Messi te kopen. Aldridge vertelde Cook vervolgens 82 miljoen te bieden op de Argentijnse ster.

"Paul kwam en vertelde het me: Garry, dit is een puinhoop. Ik zei: laten we het aanbod doen en kijken wat er gebeurt. De volgende dag belde Dave Richards (de Premier League-voorzitter, red.) of City wel zoveel geld kon betalen voor de Argentijn." Toen eenmaal duidelijk werd dat het om een misverstand ging, werd de deal afgeblazen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws