'Ik ga pas weg bij Ajax als alles goed voelt, het sportieve plaatje moet kloppen'

'Ik ga pas weg bij Ajax als alles goed voelt, het sportieve plaatje moet kloppen'

27-12-2019 21:14
1

Donny van de Beek wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid. De middenvelder van Ajax en Oranje kan weinig met de berichten in Spaanse en Nederlandse media.

"Ik kan niet veel over die geruchten kwijt. Dat wil ik ook niet. Het zijn dingen waar je niet echt op zit te wachten", vertelt Van de Beek aan de NOS. "Je weet dat het erbij hoort. Je hebt er geen invloed op. Je kan er niks aan doen. Iedereen kan schrijven wat ze willen, dat is de tijd van nu. Het is nu heel erg", aldus de 22-jarige middenvelder.

Van de Beek heeft wel eens met oud-ploeggenoten Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gesproken over een transfer. "Jawel, maar niet veel. Zij waren al weg en ik zag ze alleen af en toe bij het Nederlands elftal. Je hebt het gewoon niet in eigen hand. Laatst weer een bericht dat ik naar Real Madrid ga. Dan denk ik: wat moet je ermee? Het staat er, maar dan krijg je weer honderd vragen. Ik ga pas weg als alles goed voelt en het sportieve plaatje moet echt kloppen."

Ajax verlangt naar verluidt tussen de vijftig en zestig miljoen euro voor Van de Beek. Volgens De Telegraaf is Real Madrid bereid om dat bedrag op tafel te leggen.