Club Brugge krijgt steun van... Antwerp: Een BeNe-liga is noodzakelijk

Club Brugge krijgt steun van... Antwerp: "Een BeNe-liga is noodzakelijk"

Gepubliceerd: vrijdag 27 december 2019 om 16:42vr 27-12-2019 om 16:42

Club Brugge en voorzitter Bart Verhaeghe hebben de voorbije maanden stevig reclame gemaakt voor een BeNe-liga. De zakenman wil graag een sterke competitie oprichten met de grootste ploegen uit België en Nederland. Verhaeghe krijgt nu steun uit een opvallende hoek.

In het verleden stak Antwerp nog stokken tussen de wielen van Club Brugge, maar nu krijgt Verhaeghe steun van de club. "Als onze topclubs in de toekomst nog iéts willen voorstellen internationaal, dan is een BeNe-Liga een uitstekend idee", zegt sportief directeur Luciano D'Onofrio in Het Laatste Nieuws.

"Alleen zo kunnen we op termijn ontsnappen aan de obscurité - de duisternis. Geloof me, we zijn op weg naar een mondiale competitie - die komt er over drie jaar, over vijf jaar, maar ze komt er. Zoals het nu is, zal België in het proces daarnaartoe geen woord te zeggen hebben. Bart (Verhaeghe, red.) mag wat mij betreft nóg meer in de diepte gaan om de twijfelaars en de ongelovigen aan te tonen hoe noodzakelijk een BeNe-Liga is."

Multinationals
Volgens D'Onofrio is evolutie van onze competitie dan ook broodnodig. "Topclubs in Europa evolueren steeds meer naar multinationals - Porto is vandaag in niets meer te vergelijken met de club die het was toen ik er werkte ('84-'87, red.). Het Belgische voetbal in zijn huidige vorm zal zich onvoldoende kunnen ontwikkelen om de trends op de markt te kunnen volgen", klinkt het.

"We zijn niet interessant genoeg. En dus zullen we aan de kant geschoven worden. Meer financiële inkomsten spelen natuurlijk een rol, maar je hebt ook meer visibiliteit nodig. Een Chinees staat vrijdag niet op voor Antwerp-Anderlecht, maar misschien wel voor Ajax-Antwerp en Ajax-Anderlecht", aldus D'Onofrio.

Overtuigingskracht
Een BeNe-liga kan meer geld opleveren, maar ook betere spelers. "En dan is er nóg iets... - hier moeten clubs als Waregem, Kortrijk, Mechelen eens over nadenken: een speler die nu - met alle respect - niet wil komen naar Waregem of Mechelen, zal dat misschien wél willen als hij het vooruitzicht heeft om te kunnen spelen niet alleen tegen Brugge, Anderlecht, Standard, Gent, Antwerp..., maar ook tegen Ajax, Feyenoord, PSV... Een BeNe-Liga is noodzakelijk, en steun ik volledig", besluit D'Onofrio.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is een BeNe-liga noodzakelijk?

(666 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws