Gaat Club Brugge voor Benteke? 'Voor het ogenblik is daar niets van aan'

Gaat Club Brugge voor Benteke? 'Voor het ogenblik is daar niets van aan'

27-12-2019 15:43
8

Het zijn donkere kerstdagen voor Christian Benteke. Na een half seizoen waarin hij nog geen enkel doelpunt wist te maken, volgde een nieuwe klap. De komende weken staat Benteke aan de kant met een blessure. Zet dat de deur naar een transfer meer of minder open, bijvoorbeeld naar Club Brugge?

Geen van beide, zo blijkt bij Sport/Footmagazine. De deur voor een overstap van Benteke naar Club is namelijk nooit open geweest. 'Meerdere geruchten praten over een terugkeer van Benteke in het Belgische kampioenschap, en meer precies naar Club Brugge. Een transfer zou hem de kans geven om meer speeltijd te bemachtigen met het zicht op een selectie voor Euro 2020. Maar voor het ogenblik is er niets van aan', is S/FM duidelijk.

Hoe dan ook lijkt Benteke nood te hebben aan een nieuwe omgeving om weer naar zijn beste niveau toe te groeien. Sinds medio 2016 staat onze landgenoot onder contract bij Crystal Palace, waar hij in zijn eerste seizoen goed was voor vijftien doelpunten. Nadien ging het echter bergaf, mede door blessures. Sinds de start van het seizoen in 2017 scoorde Benteke amper vier keer in de Premier League.