Nu in de tribune, maar niemand scoorde dit decennium meer in JPL dan Vossen

Nu in de tribune, maar niemand scoorde dit decennium meer in JPL dan Vossen

27-12-2019 14:11
5

Het tweede decennium van de 21e eeuw nadert haar ontknoping. Dat uit zich in lijstjes allerhande. Zo is het interessant om uit te zoeken welke aanvallers de voorbije tien jaar het best bij schot waren in de Jupiler Pro League. Op nummer één staat ... Jelle Vossen!

Momenteel moet Vossen zich vaker dan hem lief is tevreden stellen met een plekje in de tribune bij Club Brugge. De jaren voordien was de goaltjesdief echter van grote waarde voor zijn teams. Tussen 2010 en 2020 zette Vossen in totaal 113 keer de netten bol in de vaderlandse competitie, becijferde Het Nieuwsblad. 69 van die treffers maakte hij in het shirt van KRC Genk, 42 keer was dat in dienst van Club Brugge. Zijn eerste twee goals van het decennium maakte Vossen dan weer voor Cercle Brugge.

Slechts één speler komt in de buurt van Vossen. Hamdi Harbaoui komt drie doelpuntjes tekort (110) om onze landgenoot te vloeren. De Tunesiër deed dat voor Sporting Lokeren, Sporting Charleroi, RSC Anderlecht en Zulte Waregem. Sinds deze zomer voetbalt Harbaoui bij het Qatarese Al-Arabi. Nummer drie in het lijstje is nog zo'n sluipschutter pur sang: Jérémy Perbet. De Fransman staat op 91 stuks.

Still going
In de verdere top-tien staan nog vijf spelers die momenteel actief zijn in de Jupiler Pro League: Hans Vanaken (Club Brugge, 72), Ilombe Mboyo (KV Kortrijk, 66), Dieumerci Mbokani (Royal Antwerp FC, 62), Lior Refaelov (Royal Antwerp FC, 59) en Ally Samatta (KRC Genk, 54). Van dat kwintet krijgen Mbokani en Refaelov vrijdagavond nog een laatste kans om hun aantal van dit decennium op te krikken. Antwerp ontvangt RSC Anderlecht voor het laatste duel van 2019.