KV Mechelen duikt 2019 in als nummer zes: Niemand had dat verwacht

KV Mechelen duikt 2019 in als nummer zes: "Niemand had dat verwacht"

27-12-2019 13:35
6

KV Mechelen sluit een erg bewogen 2019 af met een plek in de top-zes van de Jupiler Pro League. Op bezoek bij Royal Excel Moeskroen was Malinwa heer en meester, al bleek dat niet meteen uit de finale score: 1-2. Dankzij die zege deed het een gouden zaak in de strijd om Play-Off 1. Boven verwachting, geeft Joachim Van Damme toe.

"Niemand had dat verwacht", aldus Van Damme in gesprek met Het Laatste Nieuws. Dat betekent helemaal niet dat KV Mechelen zich nu al rijk rekent. "Ach, we staan maar drie punten voor op Genk. Anderlecht komt eraan. Zulte Waregem speelt nog volop mee. Het ligt allemaal op een zakdoek. Het belangrijkste is dat we het jaar met een goed gevoel afsluiten."

Na een één op twaalf beëindigt KV Mechelen het jaar met twee opeenvolgende zeges, na een eerdere driepunter tegen KV Oostende (1-0). "Kijk, er was de voorbije maand kritiek na enkele mindere prestaties. En eerlijk? Dat vind ik niet correct", oordeelt Van Damme. "Natuurlijk liggen de verwachtingen hoog, dat is ook onze verdienste. Maar ik vind dat we te hard zijn aangepakt in de pers. Deze zege en de bijhorende 6 op 6 zorgen ervoor dat we in een andere sfeer de winterstop kunnen ingaan. Weet je, niet het feit dat we nu drie punten pakken, maar vooral de manier waarop we winnen doet deugd. Dit is het niveau dat we moeten aanhouden."

KV Mechelen wipte dankzij haar zege in Moeskroen over Zulte Waregem, dat zwaar onderuit ging bij koploper Club Brugge (4-0). KVM telt nu drie punten voorsprong op Zulte Waregem en Genk. Anderlecht staat al op acht punten, al komen de Brusselaars vrijdagavond nog in actie op het veld van Royal Antwerp FC.