'Populairste shirt is dat van Berge, ook Anderlecht en Club Brugge op podium'

'Populairste shirt is dat van Berge, ook Anderlecht en Club Brugge op podium'

27-12-2019 13:14 Laatste update: 13:28
15

Ook dit jaar weer houdt de Pro League haar traditionele kerstactie. Onder de naam van 'Younited Pro League' worden zogenaamde 'match worn shirts' geveild. Die actie doet het nu al beter dan de voorbije jaren.

Volgens La Dernière Heure is er momenteel al voor meer dan 70.000 euro geboden op de voetbalshirts van de spelers uit Eerste Klasse A en B. Dat is meer dan op hetzelfde moment vorig jaar. De kerstactie is immers nog niet afgelopen. Geïnteresseerden kunnen blijven bieden tot en met maandag 30 december.

De populairste speler uit de Jupiler Pro League is momenteel ... Sander Berge. Op het truitje van de Noorse middenvelder van KRC Genk werd al het meeste geld geboden. Berge gaat daarmee Vincent Kompany (RSC Anderlecht) en Ruud Vormer (Club Brugge) vooraf.

Vorig jaar was de Nederlandse aanvoerder van Club nog de absolute nummer één. Mede dankzij het geld voor het truitje van Vormer klokte de gehele actie toen af op 88.000 euro, destijds een record. De komende dagen zou dat bedrag echter kunnen sneuvelen.