Zulj ruilt Anderlecht niet in voor andere Belgische club: Nu al bij de beste

Zulj ruilt Anderlecht niet in voor andere Belgische club: "Nu al bij de beste"

27-12-2019 12:52
13

Peter Zulj liet vorige week eindelijk eens zijn echte gelaat zien bij RSC Anderlecht. Tegen KRC Genk (2-0) was de Oostenrijker één van de uitblinkers, een niveau dat hij de voorbije maanden verre van haalde. Toch zou Zulj deze winter zomaar een transfer naar de Bundesliga kunnen maken.

Dat is althans wat Zulj zelf beweert in gesprek met Kronen Zeitung. "Ik heb meerdere aanbiedingen", onthult de linkspoot. "Een overgang binnen België is voor mij geen optie, aangezien ik momenteel al bij de beste club van het land speel. Tegen Genk leverde ik hoe dan ook een sterke partij af."

Zulj streek pas vorige winter neer bij Anderlecht. Als beste speler uit de Oostenrijkse competitie werd hij in eerste instantie aangetrokken als nieuwe nummer tien, maar onder Vincent Kompany acteert Zulj vanop de zes-positie. Dat deed hij niet altijd naar behoren, tot het er tegen Genk wél helemaal uitkwam.

Zulj zit momenteel aan 23 wedstrijden voor Anderlecht in de Jupiler Pro League. Daarin wist hij nog niet te scoren. Midden volgend jaar staat er voor de Oostenrijker een belangrijke afspraak op het programma: met zijn land deelnemen aan het EK. Of dat als speler van Anderlecht of als speler van een Bundesliga-club zal zijn, moet januari duidelijk maken.