We zijn niet zover verwijderd van zesde plaats, Play-Off 1 is haalbaar voor Genk

"We zijn niet zover verwijderd van zesde plaats, Play-Off 1 is haalbaar voor Genk"

27-12-2019 12:33
7

Regerend landskampioen KRC Genk duikt 2020 in als nummer acht in de Jupiler Pro League. De voorbije weken wisten de Limburgers enkele driepunters te pakken, voornamelijk tegen staartploegen. Door de 2-1-zege tegen KAS Eupen van donderdag komen ze zelfs tot op drie punten van Play-Off 1.

Genk sloot 2019 dus af met een nipte zege tegen Eupen. Dat had helemaal anders kunnen lopen, want de thuisploeg wrong flink wat kansen de nek om. "We hadden zoveel kansen niet gemist, mochten we ze niet hebben afgedwongen", bekijkt trainer Hannes Wolf het glas halfvol bij Het Laatste Nieuws. "En vermits de twee doelpunten die we wel maakten ons drie punten opleveren, kan ik niet anders dan blij zijn. Blij ook met de reactie van de ploeg na de non-match op Anderlecht", verwijst Wolf naar het 2-0-verlies in Brussel.

De top-zes halen is natuurlijk het absolute minimum voor een club als Genk. "We zijn niet zo ver verwijderd van de zesde plaats", beseft Wolf. "Vermits alle opdrachten moeilijk zijn, maar geen enkele opdracht onmogelijk, is PO1 voor Racing Genk haalbaar. Maar laat ons dát nu eventjes terzijde laten en uitblazen, want de club heeft een 'crazy' tijd achter de rug", besluit de Genk-coach, die ook nog lovende woorden had voor doelman Maarten Vandevoordt.

Nadat het er enkele weken geleden erg beroerd uit zag om de top-zes te halen, liggen de kaarten bij de jaarwisseling toch enigszins anders. Genk telt nu 31 punten, dat zijn er drie minder dan nummer zes KV Mechelen. Ook Standard Luik (35) en Sporting Charleroi (36, wel met twee matchen minder) zijn nog binnen schot.