Luckassen geniet bij Anderlecht, maar: Elke wedstrijd is een gevecht

Luckassen geniet bij Anderlecht, maar: "Elke wedstrijd is een gevecht"

27-12-2019 10:45
9

Derrick Luckassen is uitgegroeid tot een vaste waarde bij Anderlecht. De Nederlander beseft dat Anderlecht nog hard gaat moeten werken voor Play-Off 1, maar geeft de hoop niet op.

"Het wordt niet makkelijk, maar we gaan ervoor", aldus Luckassen bij Ghana Guardian"Anderlecht heeft tot nu toe altijd meegedaan en ze zijn eigenlijk verplicht om het terug te halen. We hebben een moeilijke start gekend, maar nu doen we het wat beter."

Voor Luckassen zelf is dit een geslaagde transfer. "Ik ben blij dat ik terug veel kan meedoen. Dat miste ik bij PSV en Hertha BSC. Bij Hertha kwam dat wel door een blessure. Nu ben ik helemaal fit. De rechtsback is een nieuwe positie voor mij, ik moet veel werken aan mijn positiespel. Maar ik vind het ook leuk, ik kan er mijn energie in kwijt."

Luckassen staat alvast te kijken van de Jupiler Pro League. "Het niveau is behoorlijk hoog. Club Brugge en KAA Gent zijn sterke teams die het ook goed doen in Europa. Er wordt misschien iets minder gevoetbald, maar fysiek is het niveau hoog. Je hebt hier veel sterke, snelle spelers en elke match is een gevecht."