Beste Club Brugge in jaren? Kan je pas zeggen als we prijzen pakken

"Beste Club Brugge in jaren? Kan je pas zeggen als we prijzen pakken"

27-12-2019 10:00
17

Club Brugge maakte donderdag brandhout van Zulte Waregem. Het werd een droge 4-0. Club breekt stilaan alle records, maar Philippe Clement bouwt vooral voorzichtigheid in.

Club haalt nu liefst 81,6 procent van de punten, ongezien in de Belgische competitie. "Qua cijfers zit het goed, maar naar de cijfers moeten we niet kijken. Jullie vragen me of dit het beste Club Brugge in jaren is, maar dat kun je pas zeggen als je prijzen hebt gepakt. Hopelijk maken we die vaststelling dus op het einde van het seizoen", geeft Clement aan bij Het Nieuwsblad.

Clement kan wel niet ontkennen dat zijn team fantastisch bezig is. "Ik ben ontzettend trots op mijn ploeg. Met 27 spelers werkten we keihard en ook mijn staf leverde goed werk. Op 27 man maar één geblesseerde hebben (Matej Mitrovic, red.), is straf. Ik voel hoe langer hoe meer de winnaarsmentaliteit in mijn kleedkamer. Hoe langer, hoe meer honger: dat is de basis."

Club is wel nog lang geen kampioen. "We gaan nog sterke tegenstanders tegenkomen. We moeten nu even genieten van de vakantie en dan zorgen dat we weer klaar zijn."